|
 |
.:ФОРУМ ЛЬВІВСЬКОГО СКУТЕРКЛУБУ:. | Вітаю Вас Гость | RSS |
Мої повідомлення
| Обкатка |
| Назім | Дата: Понеділок, 2009-07-06, 00:32 | Повідомлення # 1 |
 Рядовой
Група: Реальні
Репутація: 0
Статус: Offline
| Привіт всім! Хто шо знає про скутер tornado 250? Допоможіть!!! Як правильно пройти обкатку? В мому скутері вилізли якісь звуки у варіаторі... При старті плавному чи ріскому скрипить у задній частині варіатора але тільки до 18 - 20 км. помім пропадає! ( В скутері Viper tornado 250 є якесь обмеження по обертах двигуна? І ще такі питаня? Як злити масло з редуктора? ( куда заливати я найшов). Яку краще заливати тормозну рідину, dot 3 чи dot 4(кажуть що 4 розїдає сальники)?
|
| |
|
| |
| Мирон | Дата: Понеділок, 2009-07-06, 03:12 | Повідомлення # 2 |
 Рядовой
| ти впевнений в рівні масла?
|
| |
|
| |
| Anom1 | Дата: Понеділок, 2009-07-06, 09:05 | Повідомлення # 3 |
|
Майор
| Це може бути щеплення, до обкатки воно впринципі відношення немає. Шоб поміняти масло в редукторі, треба знімати кришку варіатора, коли знімеш кришку бобачиш два болта - зливний і заливний, головне не переплутати з болтом кріплення. Зливний і заливний болти мають мати мідні шайби. Гальмівну рідину ми заливаєм dot4 і наразі все ОК.
|
| |
|
| |
| Назім | Дата: Понеділок, 2009-07-06, 10:32 | Повідомлення # 4 |
 Рядовой
| Рівень масла в порядку! Провіряю кожних 100км. Якраз зараз проїхав 1006км, поміняю на нове! Я купив свій скутер в Одесі. Там практично на половину дешевше ніж у Львові. Він без гарантії, прийшлося дрібнички збирати(акаулятор, лобове, накладки під ноги. Наїздив 330км. поміняв масло і посол. ( масло ХАДО 10w40 , тосоло синій -40.) Сьгодні поміняю гальмівну рідину на DOT4. Та ще доберуся до редуктора, там тоже буду пробувати замінити масло На пробігу 330км я скут. розібрав повність, зняв весь пластик. Всі хомути, стяжки дотягнув ще на пів, а то і на весь оберт. Обезшумив пластик, та практично всі стики( стало комфортніше їхати і в душі спокійніше) Були в мене незначні поломки... В будь який час коли я сяду на скутер включався вентилятор на радіаторі. Причину найшов... На радіаторі стоїть термо контакт з двома клемами, в одній к. протерлася ізоляція( китайський кембрик) і коротив на корпус. Я замінив на наш, і добре заїзолював. Тепер все ок!!! Ще були проблеми з задніми гальмами. Диск трошки кривий і якщо легко нажати на гальмівну ручку то чути як вона пульсує і скутер тормозить ривками. Але зараз все пропало... Обкатка: ДО 330 їздив не більше 40км.( але деколи з пасажиром і дуже акуратно) після 330км до 40 - 50. після 600км від 40 і одноразово до 80км. А так їду по трасі 55км на обертах 3500- 4500об. не більше! Чи можливо це за скоро для ньго таке невантаження???
Повідомлення відредагував Назім - Четвер, 2009-07-09, 00:12 |
| |
|
| |
| tyxanton | Дата: Понеділок, 2009-07-06, 14:58 | Повідомлення # 5 |
|
Майор
Репутація: 1
| Нормальна обкатка. Нехвилюйся це все ж таки 250, потугт там вистачає.
Viper Cruiser 250
|
| |
|
| |
| Назім | Дата: Четвер, 2009-07-09, 00:19 | Повідомлення # 6 |
 Рядовой
| Сьгодні знов вилізла китайська робота... відвалилося кріплення задньго бампера з номером( добре що пласмаса підтримувала) На сьооднішній день пробіг 1300км, мотор прокинувся... Появилася ще сильніша тяга після 1100км. Розігнав Tornado по Любінській до 100км/год.
Повідомлення відредагував Назім - Вівторок, 2009-12-08, 17:46 |
| |
|
| |
| Назім | Дата: Вівторок, 2009-12-08, 18:43 | Повідомлення # 7 |
 Рядовой
| Мій скутер на сьогоднішній день пробігав 5800км. Після обкатки Tornado став динамічніший, це стало дуже відчутно! За цей пробіг в мене були такі проблеми... Погнув задній диск. Ця проблема буде виникати в усіх торнадо де резина 130/60/13. Щоб цього не повторилося я замови резину Michelin 130/70/13 Кріплення заднього болотника тріснуло. ( Поїхав зо зварщика зробив, як на совість.. Казав тепер можу навіть прицеп тягтути.) На радіаторі є термо контакти. Ці контакти злитіли і замкнули на масу ( Вентилятор завжди працював) Що стосується освітлення, поставлю 4 з 10. На ближньому світить май під колеса, а дальне ледве видно... ( Замінив одну лампочку на philips extreme power 55/60) світить просто супер) Що стосується проводки, скажу слабовата! Головні лампи включив через релез з запобіжниками на ближне і дальне! Мені порадили поміняти задні аморти на газомасляні. Ці амортизатори дуже жорсткі. ( замінив їх на газомасляні з підкачкою) Зараз ще зробив легкий стайлінг ( led підсвідку- наз переднім і заднім крилом та на днище. Поставив прикурьовач деколи так птрібно зарядити тел в дорозі і нема від чого) Також зробив підсвідку бардачку та під седінням) Зараз виглядає супер!!! Мої висновки: Якщо обкатати так,як має бути (читайте вище) та мати трохи терпіння,то потім він себе покаже!!! пробіг 5800 поломки - задній диск, задне крило та контакти радіатора комфорт - 8 з 10(не зважаючи на вагу 145кг. + я 87кг легкий у керуванні, крісло велике з маленькою спинкою, а вітрове скло практично все повітря бере на себе тільки в чубок голови дує. динаміка - як на 250 китайці досить тяговитий апарат 150м і 95 км/год. Показники СПІДОМЕТРА звітяв з двома різними машинами) макс швидкість 125км / 6800об. розхід - як не їздив помало чи швидко тримається 4.3-4.5 присадкa-Roil gold Максі скутером я задоволений! Якщо будуть якісь питання пишіть... Чим можу тим допоможу!
Повідомлення відредагував Назім - Вівторок, 2009-12-29, 15:16 |
| |
|
| |
| tyxanton | Дата: Вівторок, 2009-12-08, 22:29 | Повідомлення # 8 |
|
Майор
Репутація: 1
| Це повідомлення могло би вже бути в темі про Торнадо.
Viper Cruiser 250
|
| |
|
| |
| sashanova | Дата: Середа, 2009-12-09, 13:00 | Повідомлення # 9 |
 Генерал-майор
Репутація: 3
| М-да, класний значить апарат! Тільки витрати палива як на 250-ку шось трохи багацько, але якшо тебе це не турбує значить апарат -супер!
|
| |
|
| |
| avg | Дата: Неділя, 2009-12-13, 13:43 | Повідомлення # 10 |
 Рядовой
| Подивись торквайдер його шківи напевно підклинили от і скрипить ремінь це стандартна хвороба китайців Попробуй чи розсувабться шківи
|
| |
|
| |
| Назім | Дата: Субота, 2009-12-26, 11:40 | Повідомлення # 11 |
 Рядовой
| sashanova: так, на рахунок палива він трохи багацько пє. Я недавно поліз до карба, опустив голку. Голка була дуже піднята, опустив її на дві поділки. Думаю розхід зменшиться! avg З шківами все в порядку! Цю причину я найшов... Коли я доробляв свій скут. На задньому шківі зняв колокол щеплення, там і була причина ! На 3-ох колодках щеплення набилася металічна стружка( можливо коли обкатував)! Я її почистив, промив все розчинником, зібрав, і скрип пропав!
Повідомлення відредагував Назім - Субота, 2009-12-26, 17:24 |
| |
|
| |
| sashanova | Дата: Субота, 2009-12-26, 19:34 | Повідомлення # 12 |
 Генерал-майор
| Назім, треба ше й карб регульнути після цього, а то може цікаво їхати
|
| |
|
| |
| Назім | Дата: Неділя, 2009-12-27, 11:54 | Повідомлення # 13 |
 Рядовой
| sashanova! Ти маєш наувазі після того, як я опустив голку? Якщо можеш напиши шо робити... Буду дуже вдячний!
|
| |
|
| |
| sashanova | Дата: Неділя, 2009-12-27, 18:58 | Повідомлення # 14 |
 Генерал-майор
| Опустивши голку ти обідняєш паливну суміш, відповідно потрібно наново відрегулювати карб, (не буду описувати як, в неті повно інфи по цій темі), можливо навіть прийдеться змешувати пропускну здатність повітряного фільтра.
|
| |
|
| |
| Назім | Дата: Вівторок, 2009-12-29, 01:27 | Повідомлення # 15 |
 Рядовой
| Декілька фоток мого коня...
Повідомлення відредагував Назім - Понеділок, 2010-01-04, 00:21 |
| |