Поїздки у дощ - Обмін досвідом - Цікаві питання - Форум

.:ФОРУМ ЛЬВІВСЬКОГО СКУТЕРКЛУБУ:.

Неділя, 2012-02-05, 10:16
Мої повідомленняМої повідомлення
скутер
Скутер: продажа, ремонт,запчасти.

[ Нові повідомлення УчасникиПравила форумуПошукRSS ]
Сторінка 1 з 3123»
Модератор форуму: Shark43 
Форум » Цікаві питання » Обмін досвідом » Поїздки у дощ (Ділимося навиками та порадами при поїздках під час дощу)
Поїздки у дощ
DmytromДата: Понеділок, 2007-03-19, 11:16 | Повідомлення # 1
Полковник
Група: Толкові
Репутація: 4
Статус: Offline
Прийшла весна, а з нею почало дощити. Поїздивши трішки під дощем вирішив поділитися певними порадами, а також вислухати ваші.

1. Від дощу гарно допомагає... шолом! Єдина серйозна незручність - запотіває скло. Якщо хтось порадить як з цим боротися - буду вдячний. Наразі я привідкриваю забрало на 1 поділку, роблячи знизу невелику щілину, але трохи по очам піддуває...

2. Дуже обережно потрібно проїжджати калюжі, якщо немає змоги їх об'їхати.

3. Зауважив, що бордюри стають досить слизькими, і є реальний шанс заносу заднього колеса (при заїзді на бордюр під невеликим кутом). Тому при можливості заїжджати на бордюри або під прямим кутом, або при допомозі рук закидувати зад скутера на тротуар.

4. Бруківка... angry Слизька як ковзанка... тому краще проїхати лишній кілометр по асфальті, об'їжджаючи бруківку (якщо звісно є така можливість), або повільно проїхатися по тротуару.

5. Я також користуюся шкіряними рукавицями, це захищає руки від вітру і дощу.

Наразі усе. Доповнюйте та коментуйте!

Головне не те, який у тебе скутер. Головне - який ти.

Ш-Е-Ф-ФДата: Понеділок, 2007-03-19, 13:12 | Повідомлення # 2
Admin
Група: Шеф
Репутація: 10
Dmytrom, дякую за поради. Стосовно шлема - в мене та сама фігня. Знаю, що є спеціальний спрей, який запобігає утворенню конденсату на візирі шлему. Але по-перше, вона в нас у Львові не продається, а по-друге коштує непогані гроші.

Бруківка (блін), така нехороша річ - гірше мокрої бруківки може бути тільки мокра бруківка з трамвайними коліями. В мене був досвід класного заносу заднього колеса поблизу трамвайної зупинки по вул. І.Франка. Результат - я валяюсь, жінка валяється, скутер валяється - люди дивляться квадратними очама (але ні один не хоче допомогти). Задниця болить в мене, в жінки, в скутера ні фіга не болить, але виламався кусок центральної підніжки. Слава Богу позаду машини не було.

Так, що тепер я навіть в суху погоду, коли переїжджаю колії, завжди опускаю ноги. Крім цього перед виїздом в дощову погоду - рекомендую перевірити тиск в шинах. Перекачана шина нормально не загальмує не то шо на бруківці, навіть на асфальті. Взагалі то рекомендують навіть трохи приспукати шини в дощову погоду (для збільшення площі стику шини з дорожним полотном).

А взагалі-то найбільша проблема при їзді в дощ - це НАШІ ДОРОГИ!!!

Мій скутер - G-MAX SH-GT150

OskarДата: Понеділок, 2007-03-19, 16:25 | Повідомлення # 3
Генерал-майор
Група: Модератори
З нормально поргрітим двигуном по калюжах краще швидко не їздити щоб вода не попала на циліндр, бо від різкого охолодженя може бути клин.

Добавлено (2007-03-19, 5:25 Pm)
---------------------------------------------
З нормально поргрітим двигуном по калюжах краще швидко не їздити щоб вода не попала на циліндр, бо від різкого охолодженя може бути клин.

Gilera Typhoon Sport series

Життя починається після 200 км/год :)

wildДата: Понеділок, 2007-03-19, 19:05 | Повідомлення # 4
дуже злий модератор
Група: Заступник шефа
Репутація: 2
Шось я сумніваюся щоб від цього двигун різко охолонув - хіба по таких калюжах валити де тільки на Хаммері проїхати можна.. cool

хуже пива - лучше нету...

DmytromДата: Вівторок, 2007-03-20, 08:46 | Повідомлення # 5
Полковник
Може різко охолонути. якщо циліндр гарячий, і на нього потрапляє вода - вона моментально випаровується. І ті місця, звідки вода випаровувалася стають на кілька десятків градусів холоднішими.

wildДата: Середа, 2007-03-21, 03:15 | Повідомлення # 6
дуже злий модератор
Мені наприклад найбільш страшніше - це те, що слизько.. angry ( IhoR2410, от вже мав на свою голову) -Я тепер і сам в дощ їду почуть-чуть (ну, наскільки терпіння хватає evil ..), А ноги спускати - так я і всуху погоду на "підозрілих ділянках" так роблю - так рівновагу лекше втримати.. wink

DmytromДата: Четвер, 2007-03-22, 09:42 | Повідомлення # 7
Полковник
Вчора ввечері був змушений їхати під дощиком з привокзальної на сихів...
І, на власному досвіді можу порекомендувати, як треба використовувати шолом. Отже, коли дощ проливний (не злива, але мало що бракує), і темно, то варто практично повністтю відкривати забрало шолома (візир) і нахиляти голову трішки вниз. Що це дає - не докінця відкрите забрало недає краплям потрапляти на обличчя, а видимість набагато краща, аніж у повністтю закритого. На збіговиську при нагоді покажу. wink

TeraДата: П`ятниця, 2007-03-30, 22:10 | Повідомлення # 8
Полковник
Репутація: 8
В дощ шолом справдi незамiнний.
Щоб шолом не запотiвав, можна просто не закривати його до кiнця - залишати маленьку шпарку. Допомагае, знаю з власного досвiду. А щодо спецiальних спреiв - то варто пошукати на LIQUI MOLI (вул. Городоцька, злiва вiд мотозаводу). В них такi були. Правда, вони справдi дорогi. Е ще варiант купувати спец.спрей для автомобiльного шкла. Вiн продаеться у бiльшому балончику, але у вiдсотковому спiввiдношеннi коштуе менше при не гiршiй якостi i ефективностi.

GLPДата: Вівторок, 2007-04-10, 14:56 | Повідомлення # 9
Подполковник
Група: Реальні
Репутація: 1
а взагалі ви всі шлеми потім познімаєте!!! скоро літо! там не шлеми а кепки будуть по приколу! smile smile smile smile biggrin smile smile smile smile

Медленно надо ездить только по нервам!!!
А по дорогам - летать!!!!

DmytromДата: Середа, 2007-04-11, 11:52 | Повідомлення # 10
Полковник
Ага, особливо падати комфортно у кепці... якщо добре впав, то вже можна не вставати...

wildДата: Середа, 2007-04-11, 12:49 | Повідомлення # 11
дуже злий модератор
Quote (Dmytrom)
Ага, особливо падати комфортно у кепці... якщо добре впав, то вже можна не вставати...

не будь таким скептиком, літом справді краще в кепці evil , хіба що, ти збираєшся подощі 120 км/год валити.. smile

Ш-Е-Ф-ФДата: Середа, 2007-04-11, 13:08 | Повідомлення # 12
Admin
Група: Шеф
хлопаки на базі свого довсіду можу сказати, що літом проблема не дощ, а пилюка плюс мошки різні і шлем дійсно дуже допомагає! Неодноразово шкло шлема мене рятувало від прямого потрапляння в обличчя на нормальній швидкості бжділ, ос та майских жуків (хрущів)!! Не було б шолома, мав би проблеми !!!

Мій скутер - G-MAX SH-GT150

DmytromДата: Середа, 2007-04-11, 13:17 | Повідомлення # 13
Полковник
О, правду кажеш, я ще на ровері відчув усю гамму відчутів, коли тобі на швидкості 35 км. влітає в око маленька пекуча мушка... Сліпнеш відразу, а кругом машини...

OskarДата: Середа, 2007-04-11, 13:25 | Повідомлення # 14
Генерал-майор
Група: Модератори
я все літо відїздив в кепці і окулярах і нормально smile

Gilera Typhoon Sport series

Життя починається після 200 км/год :)

wildДата: Середа, 2007-04-11, 13:26 | Повідомлення # 15
дуже злий модератор
Quote (Oskar)
я все літо відїздив в кепці і окулярах і нормально

Вєрняк - я теж так гоцаю - і без проблем..

Форум » Цікаві питання » Обмін досвідом » Поїздки у дощ (Ділимося навиками та порадами при поїздках під час дощу)
Сторінка 1 з 3123»
Пошук:

НАШ ЧАТ

Завантаження ...

Copyright IhoR2410 © 2006-2007 Створити сайт безкоштовно