|
 |
.:ФОРУМ ЛЬВІВСЬКОГО СКУТЕРКЛУБУ:. | Вітаю Вас Гость | RSS |
Мої повідомлення
| АВАРІЇ |
| scorpion_vp | Дата: Середа, 2008-04-16, 22:03 | Повідомлення # 61 |
 Подполковник
Група: Реальні
Репутація: 0
Статус: Offline
| Це була моя друга поїздка в місто. Напроти маг. Пелікан на Городоцькій сталася аварія. Я об"їжджаючи побиті авто, вирішив подивитись, що ж сталось, повернув голову направо. Минув їх, повертаю очі вперед, а попереду стоїть Опель Омега і пропускає пішоходів на пішохідному переході переході. Спасло тільки те, що після покупки скута, зразу відрегулював гальма. Потім серце моло не вискочило з грудей. Тепер стараюсь бути уважнішим.
Viper Raсe 150 scorpionvpi@gmail.com
|
| |
|
| |
| Veber | Дата: Субота, 2008-05-24, 23:54 | Повідомлення # 62 |
 Полковник
Група: Толкові
Репутація: 1
| Розказував один знайомий, що їхав він машиною по Городоцькій по Скнилівському мосту в сторону Львова десь так 60-70км. Приблизно з такою ж швидкістю їхав перед ним скутер Honda Tact по правому краю. І вже коли спускалися з моста, скутер почав куверкатися. Скутерист живий, врятував шолом. На скутері погнуте було заднє колесо (диск) - мабуть, влетів у якийсь люк. Так що шоломом нехтувати не можна за жодних обставин. Добавлено (2008-05-24, 23:54) --------------------------------------------- Скутеристи стали проблемою для ДАІ Львова: Quote (ianpro) чорний-пречорний примітивний ПіАр :-). 5 ДТП за майже 3 місяці. Кошмар який. Це ж за рік буде 20 ДТП. Загальна статистика аварійності по Україні: Quote За словами Ігоря Пукшина, за останні 10 днів на дорогах загинули 252 особи. Якщо вірити статистиці, то скутери є найбезпечнішим ТЗ. І все одно скутеристи є проблемою для ДАЇ - їздять собі, а заробітку з них ніякого.
Hyosung Aquila, Suzuki Burgman 400
Повідомлення відредагував Veber - Неділя, 2008-05-25, 08:26 |
| |
|
| |
| KonRoY | Дата: Середа, 2008-06-11, 18:03 | Повідомлення # 63 |
 Майор
| А я раз їду по дорозі зі швидкістю 40 км, і якийсь дебіл в метрах 10 від мене вирішив перебігати дорогу. Результат побиті дзеркала та вивих руки.
Honda the power of dreams
|
| |
|
| |
| Veber | Дата: Четвер, 2008-06-12, 09:17 | Повідомлення # 64 |
 Полковник
| Вивих руки в кого? В мене була ситуація. Їду я помаленько 20-30км/г, дивлюся, якийсь телепень машиною виїжджає із заправки прямо переді мною і явно мене не бачить - по очах бачу. Я відразу згадав правило 3Д - дай дорогу дураку - загальмував і пропустив. Він повернув направо і далі поведінка його взагалі була незрозумілою: він і не їхав, і не ставав, ніби й не збирався зупинятися, але й не розганявся. Я не зрозумів його дій і вирішив помаленько його обїжджати (це навіть обгоном не назвеш, бо швидкість була не більше 20км). І раптом він без всяких там поворотів почав розвертатися. Побачив він мене, вже коли перегородив дорогу. Загальмувати я не встигав і по дотичній наче б то обїхав в мм від бампера. Подивився на нього, а нього перестрашене обличчя, розводить руками, мовляв, не бачив. Я махнув рукою та й поїхав дальше. А скутер добре не обдивився, бо здалося, що вдалося взагалі його оминути. А вже через пару км тріснула боковина. Я подивився і зрозумів, що я легенько його таки зачепив і розтрощив місце кріплення пластику. Так що відразу не було нічого й видно. А потім і пластик тріснув. Висновки: Те, що багато на дорогах дураків - треба сприймати як факт і дбати про свою безпеку самому. Все одно скажуть, що скутер винен. 1. Випадки, коли без увімкнених поворотів роблять розворот чи поворот, є причиною аварій з мото майже у 40% аварій. І ці аварії є дуже небезпечними. 2. Їхав без світла (хоча був день). Це й була причина того, що водій мене не бачив. На цьому економити не раджу нікому. Справді без увімкненого світла скутер мов стелз-невидимка на дорогах. Думаю, що саме це була причина попереднього випадку (KonRoy). А зі світлом на скутер звертають увагу.
|
| |
|
| |
| SiruS | Дата: Четвер, 2008-06-12, 20:19 | Повідомлення # 65 |
 Генерал-лейтенант
Група: Шеф
Репутація: 4
| Quote (Veber) А зі світлом на скутер звертають увагу. у мя свет всевремя горит. терь буду ездить неа дальних, чтобы заметнее был
прежде чем задать вопрос, убедись что тема на форуме раньше не поднималась (пользуемся поиском) и попробуй поискать информацию в гугле! Honda Dio AF25 (Black SR) -> Aprilia RS 125 (Black) -> Aprilia SR 50 (Yellow) -> Aprilia RS 50+ (Diablo Black)
|
| |
|
| |
| Mishanja_86 | Дата: П`ятниця, 2008-06-13, 09:53 | Повідомлення # 66 |
 Рядовой
| Quote (Flank) Бачу ви ще гоняєте без шоломів. В Києві це вже виходить з моди. Нажаль у нас майже кожного дня вбивається скутеріст :(. Майже всі без шоломів. Останнє що сходить на думку момент, коли хлопця підрізали і він, щоб уникнути аварії здав убок, головою зачипивши фіру.. впав насмерть. Пам'ятайте, асфальт далеко не м'який, мені б хотілось ще всіх вас побачити здоровими і веселими. Так воно і буде. Щасти вам. ЛЮДИ. Користуйтеся шоломами. Я спочатку теж їздив без нього, але після того як мій знайомий ледь не вбився по причині дурості, недосвідченості і т.д. купив. Життя дорожче. Спочатку було трохи некомфортно,але потім привик. Про захист від вітру і мух навіть мова не йде. Ше можна скло тонувати і поставити дворніки
Скутер скутером, а я складаю на машину.
|
| |
|
| |
| KonRoY | Дата: П`ятниця, 2008-06-13, 13:06 | Повідомлення # 67 |
 Майор
| [b]Veber - в мене вивих руки. Нема нічого смішного  Добавлено (2008-06-13, 13:06) --------------------------------------------- В мене світло завжди включене, так-як воно не виключається
|
| |
|
| |
| Ш-Е-Ф-Ф | Дата: Вівторок, 2008-06-24, 01:52 | Повідомлення # 68 |
 Admin
Група: Шеф
Репутація: 10
| Учора, 22 червня, у м. Буську (Львівська область) водій автомобіля "DAEWOO LANOS" зіткнувся із скутером "Хонда" без номерного знаку. Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВСУ в Львівській області. Водій скутера 28-річний безробітний, мешканець Буська, загинув на місці події. Ведеться слідство.
Мій скутер - G-MAX SH-GT150
|
| |
|
| |
| KonRoY | Дата: Середа, 2008-06-25, 19:02 | Повідомлення # 69 |
 Майор
| Блін сьгодні так в яму влетів, що чуть руль не вирвався з рук, а в заді летить маршрутка. Що казати повезло
|
| |
|
| |
| wild | Дата: Середа, 2008-06-25, 23:41 | Повідомлення # 70 |
 дуже злий модератор
Група: Заступник шефа
Репутація: 2
| Ось до чого призводить їзда на скутерах без шолома із перевищенням швидкості
хуже пива - лучше нету...
Повідомлення відредагував wild - Середа, 2008-06-25, 23:44 |
| |
|
| |
| Veber | Дата: Четвер, 2008-06-26, 23:23 | Повідомлення # 71 |
 Полковник
| Те, що вони були без шолома - це вже наслідки. Звісно, тут вони 100% неправі. Те, що це показує, що треба реєструвати скутери - маразм. Ніби реєстрація могла би тут щось виправити. Згідно з правилами вони винні, але це - радше нещасний випадок, який може трапитися з кожним. Насправді, порядок треба не зі скутеристами наводити, а в першу чергу з тими, хто ставить авто на проїжджій частині в неосвітленому місці. Ось тут би евакуатор попрацював. У другу чергу винними є ті, хто відповідає за освітлення вулиці. З ними би порядок навести. А тут завжди винен скутерист, бо бачте без шолома їхав. Це вже наслідки. Отже нам треба аналізувати і зробити висновки для себе: 1. Фари на скутерах стокових слабенькі і на швидкості не висвітлюють достатньо перешкоди (хоча відбивачі машини мали би висвітити). Швидкість має бути відповідною до видимості. 2. Їхати близько до обочини в темну пору небезпечно. Краще їхати чи посередині правої смуги, чи навіть більше зліва. Я одного разу ледве не наїхав на людей, які за містом йшли по обочині (по лінії на краю проїжджої частини) - ідіоти, але що тут зробиш - менше їх не стає. Я перед тим їхав саме близько лінії, але потім побачив, що машин нема і виїхав на середину траси. І тут з темряви раптово зявилися ці смертники. Якби за мить до цього я не виїхав на середину траси, було би два трупи чи покалічених. Після цього в темну пору я стараюся їхати посередині смуги - тебе видно здалеку, обїхати можна, а ти не потрапиш в якусь підступну яму (на обочині їх повно) чи не наїдеш на якогось пішохода-невидимку.
|
| |
|
| |
| wild | Дата: П`ятниця, 2008-06-27, 00:29 | Повідомлення # 72 |
 дуже злий модератор
| Quote (Veber) Те, що вони були без шолома - це вже наслідки. Звісно, тут вони 100% неправі. Те, що це показує, що треба реєструвати скутери - маразм. Ніби реєстрація могла би тут щось виправити. Згідно з правилами вони винні, але це - радше нещасний випадок, який може трапитися з кожним. Категорично незгідний, реєстрація певною мірою є найраціональнішим виходом (хоча для мене особисто це дуже невигідно..): Придбати апарат і "гасати" на ньому - наразі доступно майже кожному, а от здати екзамен на знання ПДД, отримати посвідчення і т.п. - Навіть якщо все це "купити" - всерівно, людина вже усвідомлює, що це вже не "велосипед", що в неї крім прав зЯвилися щей обовЯзки і вона нестиме за них повну відповідальність.. - Що не кажіть, але цей фактор неабияк впливає на свідомість і заставляє (йдеться про адекватних людей) рахуватися із тим, що на дорозі є тільки один закон - ПДД (бо як би там не було - всі ці правила написані кровЮ людей!)Quote (Veber) Я одного разу ледве не наїхав на людей, які за містом йшли по обочині (по лінії на краю проїжджої частини) - ідіоти, але що тут зробиш - менше їх не стає. ! - А чому ти їдеш біля обочини, за містом, де дорога неосвітлювана впринципі..? -Ну правильно - ідіоти ті люди що там йшли... А згідно правил ПДД за умов поганої видимості (в темний час доби...) ...Безпечна швидкість, дистансія і т. д. ПИ.СИ Veber, нічого особистого, але останнім часом стало модно звинувачувати в усіх ДТП за участю двоколісних - водіїв авто, тай впринципі оправдовувати мотоциклістів (скутеристів).. Але, між нами якщо подивитися обЄктивно? Здається мені що ця свобода "50сс" спонукає до дій, наслідки яких ми регулярно чуємо, бачимо і обговорюємо..
Повідомлення відредагував wild - П`ятниця, 2008-06-27, 00:34 |
| |
|
| |
| KonRoY | Дата: П`ятниця, 2008-06-27, 10:39 | Повідомлення # 73 |
 Майор
| На скільки я розумію ви обговорюєте мене. Так ось права категорії В я маю так що правила знаю. А на рахунок того що руль чуть не вирвався з рук - це через те що в мене повністю була вбита передня вилка. Після цього випадку одразу ж замовив собі нову вилку за 190 грн., і поставив.
|
| |
|
| |
| wild | Дата: П`ятниця, 2008-06-27, 18:01 | Повідомлення # 74 |
 дуже злий модератор
| Quote (KonRoY) На скільки я розумію ви обговорюєте мене. Ні, ми обговорюємо цю подію! http://www.magnolia-tv.com/news/2008-06-25/sku/
|
| |
|
| |
| Veber | Дата: Субота, 2008-06-28, 10:28 | Повідомлення # 75 |
 Полковник
| Quote (wild) останнім часом стало модно звинувачувати в усіх ДТП за участю двоколісних - водіїв авто, тай впринципі оправдовувати мотоциклістів (скутеристів).. Але, між нами якщо подивитися обЄктивно? Здається мені що ця свобода "50сс" спонукає до дій, наслідки яких ми регулярно чуємо, бачимо і обговорюємо.. Та ні, якраз останнім часом модно стало звинувачувати в усіх ДТП скутеристів - в усіх повідомленнях про аварії за участю скутеристів їх звинувачують безапеляційно без аналізу ситуації. Я ж намагаюся проводити обєктивний аналіз причин, помилок скутеристів. До речі, в усіх названих випадках я впершу чергу аналізую свої помилки, чи типові помилки, яких допускаються скутеристи, роблю висновки: Quote Після цього в темну пору я стараюся їхати посередині смуги - тебе видно здалеку, обїхати можна, а ти не потрапиш в якусь підступну яму (на обочині їх повно) чи не наїдеш на якогось пішохода-невидимку. Читайте уважніше, я аж ніяк не виправдовую скутеристів, але винними зазвичай бувають декілька сторін, які не врахували нерозумну поведінку іншого учасника. Кожну ситуацію треба розглядати з різних сторін заради обєктивності і робити для себе висновки. Але це філософія, а я ось вчора потрапив у першу серйозну аварію. Їхав по Липинського в сторону АС по правій смузі. Дорога була порожною, їхав не менше 60км/г. Як завжди, ситуацію на дорозі контролював за зеркалами. Позаду метрів 50 їхав джип лівою смугою. У принципі, я на світлофорі вирвався вперед і їхав сам, але звісно спостерігав за джипом, коли він наздожене. Попереду метрів за 100 їхав трактор по правій смузі. Я зазделегідь показав лівий поворот, щоби водій джипу вирішив для себе, чи випередити мене чи пропустити. Він вирішив звісно випередити, але трішки замешкався. Коли він вже випередив мене, раптово трактор виїжджає на ліву смугу, перекривши джипу і мені дорогу. Джип гальмує, а я потрапляю в пастку - зліва джип, а попереду швидко наближається трактор. Загальмувати не встигаю, а страшні лапи трактора швидко наближаються. Я тоді різко вивернув кермо в сторону джипа і впав - це було значно краще, аніж зустрітися зі страшними причандалами трактора. Джип зупинився, а трактор втік. Позаду встигла зупинитися маршрутка. Чесно кажучи, падати в шоломі дуже комфортно, я навіть не сподівався. Розбив локоть, але відразу встав. Водій джипу підійшов, спитався, як я себе почуваю, обговорили коротко ситуацію і розїхалися. Трактора я так і не побачив - де він дівся - не знаю. В джипа здається була якась царапина, поцарапався також скутер і шолом. Хто там винен за ПДР - я так і не можу розібратися, але проаналізую свої помилки. 1. Швидкість. Ввела в оману порожня дорога. Але навіть коли там багато транспорту, я повільніше по цій дорозі не їздив. Треба бути обережнішим. 2. На авто я мабуть ніколи би не зайняв праву смугу, тобто аварійна ситуація би не виникла. Але на скутері відразу займати ліву смугу неможна, значить швидкість повинна бути відповідною перешкоді, яка рухається по твоїй смузі. 3. Я аналізував ситуацію в динаміці, тобто проаналізував, що нормально обганяю трактор відразу після джипа. Не врахував того, що трактор може різко виїхати на ліву смугу. На скутері краще все аналізувати в статиці, тобто повільно підїхати до трактора, а тоді дивитися, чи є можливість його обігнати. 4. Шолом - це добре, але краще мати додаткову екіпіровку. Вже їздив по магазинах, придивлявся до черепашок і т.д. P.S. А ввечері і сьогодні сильно розболілося все тіло. Знайшов синяки і на коліні, болить в області тазу. Відходжу помаленько.
|
| |
|
|
НАШ ЧАТ
|