ГАИ принялось за нас всерьез - Різне - Цікаві питання - Форум

.:ФОРУМ ЛЬВІВСЬКОГО СКУТЕРКЛУБУ:.

П`ятниця, 2010-07-30, 08:27
Мої повідомленняМої повідомлення
скутер
Скутер: продажа, ремонт,запчасти.

[ Нові повідомлення УчасникиПравила форумуПошукRSS ]
Сторінка 3 з 7«1234567»
Модератор форуму: Shark43, SiruS 
Форум » Цікаві питання » Різне » ГАИ принялось за нас всерьез (Законно ли то что они делают?)
ГАИ принялось за нас всерьез
PoisonДата: Четвер, 2009-05-28, 16:59 | Повідомлення # 31
Генерал-майор
Група: Реальні
Репутація: 3
Статус: Offline
sashanova, а він любить занінтригувати, він в нас таємничий зодчий.

Головне, щоб таємиця не виявилася загально-прийнятою і доступною інформацією.
Тут як варіант, коли даїшник тебе зупиняє включати диктофон на мобілі і казати, що ти хочеш мати крім документованого ще й аудіо підтвердження - так легше радитися з адвокатом wink

Ровер з мотором - то сила, що штовхає до неймовірних пригод.

SiruSДата: Четвер, 2009-05-28, 17:14 | Повідомлення # 32
Генерал-лейтенант
Група: Шеф
Репутація: 4
чорд, меня раскусили =)
Quote (tyxanton)

"МЕХАНІЧНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ ЗАСІБ - транспортний засіб, що приводиться в рух з допомогою двигуна. Цей термін поширюється на трактори, самохідні машини і механізми (крім транспортних засобів, робочий об'єм двигуна яких не перевищує 50 куб. см), а також тролейбуси та транспортні засоби з електродвигуном потужністю понад 3 кВт;"
МОПЕД - двоколісний транспортний засіб, що має двигун з робочим об'ємом до 50 куб.см;

6. ВИМОГИ ДО ВОДІЇВ МОПЕДІВ І ВЕЛОСИПЕДІВ
6.1. Рухатися по дорозі на мопедах дозволяється особам, які досягли 16-річного, на велосипедах - 14-річного віку. Під час руху по дорозі водій мопеда та пасажир, якого він перевозить, зобов'язані бути в застебнутих мотошоломах.
{ Абзац перший пункту 6-1 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 876 ( 876-2008-п ) від 01.10.2008 }

Для водіїв мопедів і велосипедів місцевими органами виконавчої влади може бути встановлена картка, в яку заноситься інформація про водія і яку водії мопедів чи велосипедів у такому разі повинні мати при собі.

в дополнение к вышеперечисленному:

2. ОБОВ'ЯЗКИ І ПРАВА ВОДІЇВ МЕХАНІЧНИХ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ

2.1. Водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі:

а) посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії і талон, що додається до посвідчення;

б) реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил - технічний талон), а у разі відсутності в транспортному засобі його власника, крім того, - свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб або реєстраційний чи інший засвідчений в установленому порядку документ, що підтверджує право керування, користування чи розпорядження таким транспортним засобом;
{ Підпункт "б" пункту 2.1 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 124 ( 124-2009-п ) від 11.02.2009 }

в) у разі встановлення на транспортних засобах проблискових маячків і (або) спеціальних звукових сигнальних пристроїв - дозвіл, виданий Державтоінспекцією МВС, у разі розміщення реклами, - погодження, що видається підрозділами Державтоінспекції МВС;

г) у встановлених законодавством випадках дорожній лист і документацію на вантаж, що перевозиться; на маршрутних транспортних засобах - схему маршруту та розклад руху; на великовагових і великогабаритних транспортних засобах та транспортних засобах, що здійснюють дорожнє перевезення небезпечних вантажів, - документацію відповідно до вимог спеціальних правил;
{ Підпункт "г" пункту 2.1 в редакції Постанови КМ N 634 ( 634-2008-п ) від 09.07.2008 }

ґ) поліс (сертифікат) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Водії, які відповідно до законодавства звільняються від обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів на території України, повинні мати при собі відповідні підтвердні документи (посвідчення).
{ Підпункт "ґ" пункту 2.1 в редакції Постанови КМ N 16 ( 16-2005-п ) від 06.01.2005 )

поскольку мы не являемся механическим транспортным средством (см. определение МТС) - нам ненужно иметь при себе вышеперечисленных документов, поэтому можна смело отсылать на йух в африку за бананами.

прежде чем задать вопрос, убедись что тема на форуме раньше не поднималась (пользуемся поиском) и попробуй поискать информацию в гугле!

Honda Dio AF25 (Black SR) -> Aprilia RS 125 (Black) -> Aprilia SR 50 (Yellow) -> Aprilia RS 50+ (Diablo Black)

tyxantonДата: Четвер, 2009-05-28, 20:38 | Повідомлення # 33
Майор
Репутація: 1
Quote (Poison)
а він любить занінтригувати, він в нас таємничий зодчий.

і шей до того самий умний. Молодець, Sirus, читати вмієш. Во інтрігант!

Viper Cruiser 250

Повідомлення відредагував tyxanton - Четвер, 2009-05-28, 20:39

sashanovaДата: Четвер, 2009-05-28, 20:58 | Повідомлення # 34
Генерал-майор
Quote (SiruS)
поскольку мы не являемся механическим транспортным средством (см. определение МТС) - нам ненужно иметь при себе вышеперечисленных документов, поэтому можна смело отсылать на йух в африку за бананами.

happy Я б на це дуже хотів подивитися!!!, проблема в тому, що повноваження інспектора ДАІ не обмежені лише ПДР, є і інші законодавчі акти які беспосередньо коригують його роботу, наприклад “Закон про Міліцію” і т.п. і т. д., тому коли ти його посилаєш на Йух, він тобі говорить що такий і такий скут знаходиться в розшуку, описи скута відповідно збігаються з твоїм, тому треба проїхати в найближче відділення міліції, для встановлення твоєї особи, і т.п. і т. д. можуть навіть для тебе викликати персональний наряд ПТС, подальший розвиток подій залежить від нахабності самих “правоохоронців” так і від твоєї поведінки. Даний опис зроблений на основі реальної ситуації яка виникла зі мною десь 5р. назад sad Попав в 100грн. і коли відпустили був безмежно щасливий smile

SiruSДата: Четвер, 2009-05-28, 21:52 | Повідомлення # 35
Генерал-лейтенант
ну про йух я образно сказал, естественно что ты не скажешь ему это прямо в лицо.
насчет определения личности - я всегда с собой ношу студентский, а иногда даже права.
насчет розыска - без проблем, поехали, но сначала я позвоню родным и скажу, что мол так и так, я там то, чтобы знали где пропадаю. еще сфоткаюсь с ним на память, запишу номер жетона, спрошу как звали, спрошу при исполнении ли он или просто так, гуляет. думаю после этого у горе-инспектора просто отпадет желание везти меня куда то.

прежде чем задать вопрос, убедись что тема на форуме раньше не поднималась (пользуемся поиском) и попробуй поискать информацию в гугле!

Honda Dio AF25 (Black SR) -> Aprilia RS 125 (Black) -> Aprilia SR 50 (Yellow) -> Aprilia RS 50+ (Diablo Black)

mr_bikerДата: Четвер, 2009-05-28, 22:08 | Повідомлення # 36
Сержант
Репутація: 0
Quote (SiruS)
запишу номер жетона, спрошу как звали, спрошу при исполнении ли он или просто так, гуляет. думаю после этого у горе-инспектора просто отпадет желание везти меня куда то.

проделал все то-же самое + позвонил при них в службу доверия (на борту их машины номер указан)... только разозлил еще больше... они озверели и на принцип пошли, договориться с ними не удалось вообще...

Наездник бешеной табуретки

sashanovaДата: Четвер, 2009-05-28, 22:23 | Повідомлення # 37
Генерал-майор
Quote (mr_biker)
проделал все то-же самое + позвонил при них в службу доверия (на борту их машины номер указан)... только разозлил еще больше... они озверели и на принцип пошли, договориться с ними не удалось вообще...

Вот і я про шо... якщо попадеш на “принципових долбойобів” то все гаплик, у нас країна така... cry , і що мене найбільше дивує: доводилося спілкуватися з ДАЇвцями різного рангу, так сказать в неробочий час - більшість нормальні люди, ну тільки напялять форму все... таємниче перетворення angry

Повідомлення відредагував sashanova - Четвер, 2009-05-28, 22:25

VeberДата: П`ятниця, 2009-05-29, 08:22 | Повідомлення # 38
Полковник
Група: Толкові
Quote (sashanova)
Я б на це дуже хотів подивитися!!!, проблема в тому, що повноваження інспектора ДАІ не обмежені лише ПДР, є і інші законодавчі акти які беспосередньо коригують його роботу, наприклад “Закон про Міліцію” і т.п. і т. д., тому коли ти його посилаєш на Йух, він тобі говорить що такий і такий скут знаходиться в розшуку, описи скута відповідно збігаються з твоїм, тому треба проїхати в найближче відділення міліції, для встановлення твоєї особи, і т.п. і т. д. можуть навіть для тебе викликати персональний наряд ПТС, подальший розвиток подій залежить від нахабності самих “правоохоронців” так і від твоєї поведінки. Даний опис зроблений на основі реальної ситуації яка виникла зі мною десь 5р. назад sad Попав в 100грн. і коли відпустили був безмежно щасливий

Я собі навіть уявити не можу, щоби я ментам показував якісь документи на скут. Просто з ними треба поводитися впевнено, але ввічливо. Треба просто знати свої права - і цього достатньо, щоби поставити на місце будь-якого зарвавшогося мента.
Згідно цього ж закону про міліцію (ст.11) існує лише 2 підстави, на основі яких мент може перевірити у вас будь-які документи:
1. Адміністративне правопорушення (тобто, коли ви порушили правила руху - наприклад, їдете без шолома, чи в неприщіпненому шоломі тощо)
2. Коли в міліціонера є вагомі підстави підозрювати вас у скоєнні кримінального злочину - наприклад, підозра, що скут крадений.

Щодо першого випадку - не порушуйте правил. Іншого рецепту немає.
2. Потрібні вагомі підстави для підозр - він повинен мати відповідну орієнтіровку - хоча й не зобовязаний її показувати. Але перевірити номер він може на місці. Везти до відділку - це вже затримання, яке свавільно, без підстав робити не так вже і просто для них. Тут дії Sirusa повністю правильні - треба обдзвонити якомога більше людей, фотографувати все підряд, записувати на диктофон, записати ручкою їхні дані тощо.
На телефон довіри варто дзвонити лише у випадку явного порушення ментами закону - а так краще лише сказати їм, що в разі якогось косяка з їхньої сторони я зразу подзвоню. Не думаю, що їм захочеться звязуватися після цих слів з вами - бо косяків вони можуть наробити досить і не будуть знати, чи відомо вам про їхні порушення.

Hyosung Aquila, Suzuki Burgman 400

PoisonДата: П`ятниця, 2009-05-29, 10:36 | Повідомлення # 39
Генерал-майор
А ще краще, ну то для тих хто працює, вимагати від них довідку про затримання (тіпа но роботі треба відчитатися, адже згідно законодавства 3год відсутності на роботі без поважної причини вважаються прогулом). А далі пішло поїхало... вони зобовязані надати таку довідку, бо інакше їхні дії будуть суперечити законодавству.

sashanovaДата: П`ятниця, 2009-05-29, 12:19 | Повідомлення # 40
Генерал-майор
ХА-ХА-ХА хлопці ви так як з іншої планети, ви таку штуку як телевізор дивитися? Ви бачили які “косяки” і “беспредел” творять менти? наш випадок це просто “дитячий гомін на полянці” і шо хтось за це відповів? мексимум якогось сержанта здадуть а тих хто трошки повище звільнять з органів заднім числом! А скільки в нас незаконозасуджених хтось знає? ото ж бо й воно cry ! Veber, даішники тебе нікуди не повезуть, повезе наряд ППС викликаний ними, а тепер уяви ситуацію: -тебе зупиняють ДАЇ, починається вияснення відносин, ти витягуєш мобілку щоб задокументувати події, яка в тебе вибивається з рук, тебе збивають з ніг кладуть писком до чистого асфальту і викликають ППС, оформляють як “фізичне протистоянння працівникам ДАІ під час виконання службових обовязків”, при цьому цей “цирк” спостерігає купа людей роблячи вигляд що нічого “такого” вони не бачать, при спробі взяті свідченнь автоматично зникають! Ну ЯК? фантастика? на жаль реальна історія!!! sad sad sad sad

PoisonДата: П`ятниця, 2009-05-29, 17:56 | Повідомлення # 41
Генерал-майор
sashanova, є в тому правда. то значить вісі мають мати в органах крюки???
не кожному це по зубам і по-кишені.

VeberДата: П`ятниця, 2009-05-29, 18:00 | Повідомлення # 42
Полковник
Група: Толкові
Ніхто від відморозків не застрахований. Але я думаю, що якщо підкреслено ввічливо з ними розмовляти, то такої ситуації не повинно бути

Hyosung Aquila, Suzuki Burgman 400

ianproДата: П`ятниця, 2009-05-29, 19:09 | Повідомлення # 43
Сержант
Репутація: 0
SiruS,

Чудово. Тепер питання на засипку, над яким я глибоко замислився. Тебе (ну, нехай мене) зупиняють, бо думають, що у тебе більше 50 кубів.
Понтуємося, цитуємо правила, пред'являємо роздруковані листочки з цитатами правил і т.д.
Як ти без документів доведеш, що це не МТС і що там менше 50 кубів?
ДАІ-шник захоче може й екпертизу провести, щоб перевірити чи там точно менше 50 кубів і згаяти твій час.

SiruSДата: П`ятниця, 2009-05-29, 20:49 | Повідомлення # 44
Генерал-лейтенант
ianpro, а номер рамы тебе зачем? а номер мотора?

PoisonДата: Субота, 2009-05-30, 12:52 | Повідомлення # 45
Генерал-майор
рн
Quote (ianpro)
ДАІ-шник захоче може й екпертизу провести
, а є для того ліки ~ 50грн (може 100 ) на них ненапрацюєшся, як будеш кожному тикати, то хіба накрайняк, коли вже притискає дуже, коли на розбоки з ними часу геть не вистарчає.

Форум » Цікаві питання » Різне » ГАИ принялось за нас всерьез (Законно ли то что они делают?)
Сторінка 3 з 7«1234567»
Пошук:

НАШ ЧАТ

Завантаження ...

Copyright IhoR2410 © 2006-2007