МОТОШОЛОМ - Різне - Цікаві питання - Форум

.:ФОРУМ ЛЬВІВСЬКОГО СКУТЕРКЛУБУ:.

П`ятниця, 2010-07-30, 08:34
Мої повідомленняМої повідомлення
скутер
Скутер: продажа, ремонт,запчасти.

[ Нові повідомлення УчасникиПравила форумуПошукRSS ]
Сторінка 1 з 212»
Модератор форуму: Shark43, SiruS 
Форум » Цікаві питання » Різне » МОТОШОЛОМ (чергова безглузда вибаганка, чи вірний засіб захисту!?)
МОТОШОЛОМ
OskarДата: Понеділок, 2009-04-13, 11:23 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Модератори
Репутація: 9
Статус: Offline
Більшість водіїв двоколісних транспортних засобів обурені з приводу пильного контролю щодо використання мотошоломів. Нові правила вимагають використання цього засобу захисту без виключення всіх водіїв, усіх механічних транспортних засобів( навіть об’ємом до 50 см.куб.)

МОТОШОЛОМ – чергова безглузда вибаганка, чи вірний засіб захисту!?

Особисто я прихильник першої позиції, якщо справа стосується їзди по місту, на скутері.

З свого досвіду можу запевнити, і я думаю всі мене підтримають, дуже не зручно у місті їздити у шоломі. Дуже зменшується оглядовість, і взагалі НЕ ЗРУЧНО.

Звичайно, якщо говорити про їзду на мотоциклах, тим більше на спортивних!, то шолом для мене – хоч якась надія на захист. І в такій ситуації його використання є обов’язковим.

Стосовно шоломів. Якість китайського мотошолома який коштує 120-200 грн мене зовсім не переконує в тому, що це засіб захисту. Таке враження, що він може тріснути навіть від необережного поводження!!! Ціна ж якісного шолома значно вища. Зі слів спеціалістів вартість шолома приблизно має дорівнювати швидкості їзди, звичайно ж у доларах. Наприклад швидкість їзди на моєму Viper Activ у середньому складає 60-70 км /год.(максимум 85 ) Одже, я маю придбати шолом за 70 у.о. На даний момент 70 у.о. × 8,50 ₌595 грн.

Цієї суми вистачить на пробіг у 5 000 км!!!

От тепер думайте що важливіше: можливість проїхати 5 000 км(а можна їх і не проїхати!), чи безпека.

Gilera Typhoon Sport series

Життя починається після 200 км/год :)

Повідомлення відредагував Oskar - Понеділок, 2009-04-13, 11:40

SiruSДата: Понеділок, 2009-04-13, 12:09 | Повідомлення # 2
Генерал-лейтенант
Група: Шеф
Репутація: 4
я за безопасную(ый) езду(секс)! )

прежде чем задать вопрос, убедись что тема на форуме раньше не поднималась (пользуемся поиском) и попробуй поискать информацию в гугле!

Honda Dio AF25 (Black SR) -> Aprilia RS 125 (Black) -> Aprilia SR 50 (Yellow) -> Aprilia RS 50+ (Diablo Black)

FOXДата: Понеділок, 2009-04-13, 13:30 | Повідомлення # 3
Полковник
Група: Реальні
Репутація: 0
Полюбому засіб захисту!
Навіть китайський шолом за 100 грн краще чим нічого. Він хоть нормально захичає від вітру, пилюки, маленьких камінців, які вилітають з під коліс авто, і від комах. Особливо буде відчутно коли хрущі почнуть літати. І при падінні він хоть трісне, розлетиться, але пом'якшить удар.
Quote (Oskar)
Дуже зменшується оглядовість, і взагалі НЕ ЗРУЧНО.

Брєд! Можливо перші 1-2 тижння буде незручно, а потім привикаєш і незручно без шлома їздити.

Vita est Via

ШинікДата: Вівторок, 2009-04-14, 00:24 | Повідомлення # 4
Рядовой
Я на мототехніці з 9-ти років, і я переконаний в тому що шолом потрібний, навіть не заради безпеки. А про твої навики їзди ти розказав сам " поганому танцюристу мішають яйця" , на рахунок обзору ти неправий, просто невміло використовуєш шолом. cool

OskarДата: Вівторок, 2009-04-14, 09:08 | Повідомлення # 5
Генерал-майор
Quote (Шинік)
А про твої навики їзди ти розказав сам " поганому танцюристу мішають яйця" , на рахунок обзору ти неправий, просто невміло використовуєш шолом

я завжди їзжджу в шоломі і курточці з захистом, перше повідомлення просто скопіював з статті про шолом....

Повідомлення відредагував Oskar - Вівторок, 2009-04-14, 09:08

Shark43Дата: Вівторок, 2009-04-14, 13:21 | Повідомлення # 6
Генерал-майор
Репутація: 5
Quote (Oskar)
Наприклад швидкість їзди на моєму Viper Activ у середньому складає 60-70 км /год.

Оскар відколи в тебе вайпер????дай посилання звідки статтю здер!!!
Шинік, з 1995року??? в тебе великий досвід....а щодо шолому в місті -це дійсно незручно!
1 мала швидкість-погано вентилюється
2 дійсно менша оглядовість
3 шолом в середньому важить 1500г і по ямах іде навантаження на шию!
АЛЕ він тебе врятує в потрібний момент!навіть в місті!

Життя занадто коротке щоб займатись дурницями...

sashanovaДата: Вівторок, 2009-04-14, 16:06 | Повідомлення # 7
Генерал-майор
Репутація: 3
Шолом однозначно потрібен! Особисто мені дешевий китайський шолом зберіг якщо не життя то здоров’я однозначно! Причому трафунок банальний: з під колеса Камаза, що їхав повз мене мене, вистрілив (в прямому сенсі слова) камінь і по загальновідомому закону попав мені в голову! surprised На шоломі залишив нормальну вмятину wacko А якби був з босою головою? sad

OskarДата: Вівторок, 2009-04-14, 21:52 | Повідомлення # 8
Генерал-майор
Quote (Shark43)
дай посилання звідки статтю здер!!!

непамятаю....

VeberДата: П`ятниця, 2009-04-17, 23:46 | Повідомлення # 9
Полковник
Група: Толкові
Репутація: 1
Я думаю, що для скутерів, тим більше для їзди по місту - повністю підійде китайський шолом. Якщо є гроші - то звісно краще фірмовий. Але китайські шоломи цілком нормально виконують свої функції, якщо швидкість не перевищує 90-100км.
Я на своєму китайському проїхався по асфальту пару метрів, впавши в місті на швидкості ~60км. Тепер, коли дивлюся на царапини по шоломі - стає страшно, щоби було з обличчям!!!
Китайські шоломи тестували і довели їхню придатність при швидкостях до 100км.
А швидше їхати заборонено правилами! wink

Hyosung Aquila, Suzuki Burgman 400

SiruSДата: Субота, 2009-04-18, 01:06 | Повідомлення # 10
Генерал-лейтенант
Репутація: 4
мой китайский шлем упал с высоты меньше метра - дал серйозные трещины в 3 местах. я даже представить боюсь что бы было с моим лицом, упади я в нем на скорости.
вывод: купил GREX R2 =)

прежде чем задать вопрос, убедись что тема на форуме раньше не поднималась (пользуемся поиском) и попробуй поискать информацию в гугле!

Honda Dio AF25 (Black SR) -> Aprilia RS 125 (Black) -> Aprilia SR 50 (Yellow) -> Aprilia RS 50+ (Diablo Black)

sashanovaДата: Субота, 2009-04-18, 10:48 | Повідомлення # 11
Генерал-майор
Quote (SiruS)
мой китайский шлем упал с высоты меньше метра - дал серйозные трещины в 3 местах

В тебе напевно була підробка під китайський шлем happy , бо мої падали неодноразово - окрім подряпин нічого нема

OskarДата: Субота, 2009-04-18, 11:07 | Повідомлення # 12
Генерал-майор
В Бумера шолом "фенікс" впав з сідушки і розколовся пополам.....

sashanovaДата: Субота, 2009-04-18, 11:21 | Повідомлення # 13
Генерал-майор
М-да, значить мені “нормальний китай” попався cool Повезло biggrin

KonRoYДата: Середа, 2009-04-22, 09:59 | Повідомлення # 14
Майор
Знайшов на секонді 2 шлеми SHOEL по 100 грн. кожен майже в ідеальному стані. Купили з другом по шолому. Не до порівняння з китайськими.

Honda the power of dreams

tyxantonДата: Середа, 2009-04-22, 10:12 | Повідомлення # 15
Майор
Репутація: 1
Quote (KonRoY)
Знайшов на секонді 2 шлеми SHOEL по 100 грн. кожен майже в ідеальному стані. Купили з другом по шолому. Не до порівняння з китайськими.
А де саме? На якому секондхенді?

Viper Cruiser 250

Форум » Цікаві питання » Різне » МОТОШОЛОМ (чергова безглузда вибаганка, чи вірний засіб захисту!?)
Сторінка 1 з 212»
Пошук:

НАШ ЧАТ

Завантаження ...

Copyright IhoR2410 © 2006-2007