Create site free
Про мастила (7) - Розхідники (бензин, масло і т.д.) - Цікаві питання - Форум

.:ФОРУМ ЛЬВІВСЬКОГО СКУТЕРКЛУБУ:.

Вівторок, 2012-02-07, 13:13
Мої повідомленняМої повідомлення
скутер
Скутер: продажа, ремонт,запчасти.

[ Нові повідомлення УчасникиПравила форумуПошукRSS ]
Сторінка 7 з 7«12567
Модератор форуму: SiruS 
Форум » Цікаві питання » Розхідники (бензин, масло і т.д.) » Про мастила (Яке, скільки, де взяти..)
Про мастила
oleg-suzukiДата: Неділя, 2010-03-14, 10:22 | Повідомлення # 91
Сержант
Група: Реальні
Репутація: 1
Статус: Offline
лей МОТУЛЬ или ЛИКВИ МОЛИ не жалей денег. ХАДО-4х тактное не знаю,но на 2х тактном за 500 км убил новые кольца(кольца правда не супер, МОТОТЕЧ,но на МОТУЛЕ такие же ходят намного дольше) но это мое личное мнение и наблюдение. про ремонтонепригодность-факт,согласен.

BondДата: Неділя, 2010-03-14, 11:13 | Повідомлення # 92
Майор
Репутація: 0
Quote (S@B@)
Это факт ! Гель ревитализант нужен для восстановления убитых моторов

ви хоть раз читали ынструкцыю до присадок ХадО? ы людей збиваэте з толку дурними порадами !!!!! як може двигун не ремонтуватись ? ы як взагалы проточують цилындр ви уявляэте?

scorpion_vpДата: Неділя, 2010-03-14, 12:55 | Повідомлення # 93
Подполковник
Quote (Bond)
як може двигун не ремонтуватись ?

Після добавки ревіталізанта, всі мікро раковини загладжуються і на всій робочій поверхні утворюється металокерамічна плівка-покриття, яка по своїй структурі дуже тверда. В дальнійшому при розточці циліндра різці просто не витримують і ламаються, перегріваються і т.д. Тому якщо майстер бачить таку картину він практично завжди відмовляється розточувати такий циліндр. Далі відбувається хонінгування стінок циліндра, але то зовсім інше питання. Тому присадки в КПП і редуктори мостів можна лити, якщо це потрібно, бо там всі шестерні це розхідний матеріал, а в двигун краще лити хороше масло, в якому вже заводом передбачено цілий комплекс присадок для покращення змазувальних характеристик. Все моя думка, нікого не переконую. wink

Viper Raсe 150
scorpionvpi@gmail.com

Повідомлення відредагував scorpion_vp - Неділя, 2010-03-14, 12:57

oleg-suzukiДата: Неділя, 2010-03-14, 14:58 | Повідомлення # 94
Сержант
уважаемый BOND,просвети темного,неразумного. я думал что цилиндры протачивают при помощи напильника и наждачки. с SCORPION согласен,не очень хотят браться за расточку после ХАДО. да и ни кого с толку мы не сбиваем. некоторые ездят на маслах с базара,по 25-40грн.ремонтируют мотор и снова возврат к тем же маслам...

S@B@Дата: Неділя, 2010-03-14, 22:50 | Повідомлення # 95
Подполковник
Quote (Bond)
ви хоть раз читали ынструкцыю до присадок ХадО?

Ну мне нечего больше добавить к 2-ум постам выше, они сами ответили на вашу цитату!!! biggrin

240 км/ч существует!

BondДата: Понеділок, 2010-03-15, 09:59 | Повідомлення # 96
Майор
Quote (oleg-suzuki)
уважаемый BOND,просвети темного,неразумного. я думал что цилиндры протачивают при помощи напильника и наждачки. с SCORPION согласен,не очень хотят браться за расточку после ХАДО. да и ни кого с толку мы не сбиваем

працюю я на автосервісі! і з розточкою циліндрів стикаюсь кожен день cool і ще ні разу мені майстер що проточує не сказав що не може виконати роботу бо двигун оброблений Хадо happy і все те що там говорять мотористи про Хадо це повязано з тим що в них нема роботи !!! і напевно не скоро появиться якшо мотор оброти зразу після обкатки присадкою Хадо smile як замітив scorpion_vp, Після добавки ревіталізанта, всі мікро раковини загладжуються і на всій робочій поверхні утворюється металокерамічна плівка-покриття, яка по своїй структурі дуже тверда і з цього робим висновок що ресурс двигуна виростає в більшу сторону wink

sashanovaДата: Понеділок, 2010-03-15, 10:30 | Повідомлення # 97
Генерал-майор
Репутація: 3
Quote (scorpion_vp)
Після добавки ревіталізанта, всі мікро раковини загладжуються і на всій робочій поверхні утворюється металокерамічна плівка-покриття, яка по своїй структурі дуже тверда. В дальнійшому при розточці циліндра різці просто не витримують і ламаються, перегріваються і т.д.

happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy good Особливо потішила фраза про про різці, які не витримують і ламаються happy good 5 балів з 5 за найбільшу дурість, яку я прочитав на форумі за останній місяць good happy scorpion_vp, в теорії ти правий, а практично ти знаєш яка товщина металокерамічного покриття? А яку мін. товщину металу може зняти різець? cool А з чого зроблена робоча зона різця? cool Поцікався, перш ніж нести таку дурість! angry Від себе добавлю: - казка про не розточуємість циліндрів після обробки металокерамікою - це казка, міф, і не більше! angry Розточується ше як! happy Я особисто своїх 2шт. розточував!

BondДата: Понеділок, 2010-03-15, 12:10 | Повідомлення # 98
Майор
happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy sashanova, ти як завжди влучно сказав wink

sashanovaДата: Понеділок, 2010-03-15, 15:45 | Повідомлення # 99
Генерал-майор
До речі про масла. Я ось пройшов обкатку і просто експлуатував мотик 2300км на МІНЕРАЛЬНОМУ wacko мотоциклетному маслі Castrol Actevo 20W50, на запитання різноманітних “знатоків” – на якому маслі їздиш, я чесно відповідав шо на мінералці, на шо вони робили круглі великі очі, surprised і відразу ж “авторитетно” намагалися мені пояснити “шо я тлумок ше той” требе ж заливати мінімум “супер-пупер” синтетику і звичайно найкраще масло то яке коштує половину вартості мотора мотоцикла! Все шо я міг тоді їм відповісти, то це що конструкція цього двигуна (як і більшості китайських двигунів) сягає часів, коли лиш догадки про те що масло може бути синтетичним, були фантастикою, і відповідно можливо в даний двигун і не вартує лити “супер-пупер” синтетику? cool Розібравши свій двигун я з великим задоволенням для себе, впевнився що я був правий. Звичайне мінеральне масло повністю задовольняє потреби даного двигуна по його роботі і захисту від зносу. ЦПГ в ідеальному стані, хонінговка без єдиного ”затиру” чи “прихвату” нагар на поршні і камері згоряння – мінімальний. good Виходячи з того я й надалі буду експлуатувати двигун на цьому ж маслі. А висновок з вище сказаного такий: я абсолютно не закликаю всіх переходити на мінеральне масло, аж ніяк, просто до вибору мастильних матеріалів потрібно підходити обдумано, згідно конструкції даного двигуна, cool а не по принципу : -“ пацани, вот купив масло за 150грн. літр, ясно шо синтетика, залив скут чи мот пре просто без бензину! Рекомендую всім ! таке масло шо куда там” happy Але реально це все лише суб’єктивні враження і пусті слова які ні про шо не говорять, більше того, розбираєш двигун а там може вималюватися зовсім інша картина! sad

S@B@Дата: Понеділок, 2010-03-15, 17:12 | Повідомлення # 100
Подполковник
Немного про технологию Хадо:

Да, использую. Но не как технологию безремонтного восстановления, а как технологию подрабатывания денег (в смысле приторговываю). Это не реклама, т.к. в моем рассказе наверное будет наверное больше негативных моментов, но и позитив тоже. Для начала скажу, что ХАДО в нынешнем "издании" не использовал, и использовать не буду

Ну вот собственно история (жаль что не в картинках, надо былоб в свое время сохранить, да не додумался) от меня.

Начиналось все в далеком конце 90-х, когда в мою комнату зашел шеф неся в руках баночку с каким-то серым порошком. Вот, сказал он, держи, ты ж у нас химик и лекарства развешивать умеешь (я незадолго до этого окончил Фарм. академию). Нужно придумать как это дело развесить, зафасовать и продумать каким способом вносить в двигатель, или в коробку с мостом. На мой вопрос что это, он ответил, что это РВС (ремонтно-восстановительный состав), который фирма ХАДО предложила нам продвинуть в автосфере (они в то время плотно занимались бензином и РВС технологией в промышленности). У них был контракт с Санкт-Перербургским Институтом Трения (кажется так назывался, собственно РВС и был их продукт) на Украину. РВС представлял собой высокочищенный серпентенит, с какими-то добавками. То что эта технология хорошо работает с зубчатыми передачами и на подшипниках было уже давно известно, но появились данные иследований из института, что на двигателях РВС тоже неплохо себя зарекомендовал.
Сначала стал вопрос как его фасовать. Внимание! Дело в том, что порошок РВС надо было смешивать с маслом непосредственно перед внесением (!) в механизм. При хранении в смеси с маслом РВС терял свои свойства. Как для себя решило эту проблему ХАДО, для меня до сих пор загадка (если там у них сейчас в тюбиках действительно РВС или серпентенит ). Было решено использовать две емкости - в одной порошок РВС, в другой масло (слегка разбавленое керосином, для лучшего образования взвеси и лучшей "вытекаемости". Немного, все равно керосин из масла испарялся при рабочей температуре. Было придумано мной ). Для большего пафоса эти емкости были обзваны мной Состав №1 и Состав №2. Подходяшие по свойствам емкости (непрозрачные и с контролем первого открытия) были найдены мной на фарм. заводе НИИ ГНЦЛС (они до сих пор в них Хлрофилипт фасуют , только в больший объем), а аптечные весы были выторгованы у лаборанток Фарм.Академии за комплименты и бутылку шампанскогого (которая была тут-же выпита нами ввиду удачной сделки ). Был разработан логотип и блистерная упаковка. Мной из дома был принесен утюг "Дорожный", который технически был небходим при финальной стадии процесса - склейки термоклеем блистера. И закипела работа. На выходе из-под утюга, который к сожалению не сохранился, как и весы , (видать кто-то упер в музей ХАДО ) получался такой продут

На фото представлена вторая генерация продукта, фото первой генерации (рисунок на картонке был более монотонный зеленый) к сожалению не нашел.
Дело пошло. Отзывы о продукте были весьма положительные, я тоже на своем форде использовал, остался весьма доволен. Продажи увеличивались, и тут ХАДО решило, зачем оттдавать такой лакомый кусочек кому-то, когда можно зарабатывать самим . Поставки порошка РВС нам были прекращены, были перемануты некоторые менеджеры, и начался выпуск РВС геля в тубах. К новому продукту мы отношения уже не имели. Особо стойкий топ-менеджер на ХАДО не переманился и запустил в производство свои продукты под брендом "Формула АР" на основе ультраалмазов" и магнитный реноватор "Формула АР" в аэрозоли (про эти продукты ничего не скажу, т.к. не продаю, но отзывы вроде нормальные, если кому интересно, могу разузнать подробнее, еще поддерживаю с ним отношения. Я и слоган рекламный ему придумал - "ЗаЭйПись!" ).
Через некоторое время ХАДО резко изменило название РВС-технология на ХАДО-технология и пошла глобальная раскрутка нового бренда (в это-же время, насколько мне известно были прекращены поставки РВС из Петербурга на ХАДО, т.е. что сейчас находится в тубах, мне неизвестно) Отзывы с положительных, стали приобретать окрас как на нашем форуме, т.е. от "как классно" до полного неприятия, в лучшем случае "ничего не заметил".
По поводу масла могу сказать, что производится оно в Голландии, мое мнение - просто грамотный ребрендеринг обычного качественного масла с отличной степенью защиты. Где оно фасуется, точно не знаю, то, что в Украине - сомневаюсь, а если в Голландии, опять-же сомневаюсь что туда на завод везутся составляющие ХАДО-технологии. Зато полиграфия у них хрошая, на одни уровни качества посмотришь - закачаешся
Все сказаное насчет РВС - достоверно, насчет ХАДО - мое мнение (это на случай разбирательств )

Взято из форума http://forum.autoua.net/showflat.php?Cat=0&Number=615904&Main=589092

240 км/ч существует!

Повідомлення відредагував S@B@ - Понеділок, 2010-03-15, 17:13

BondДата: Понеділок, 2010-03-15, 20:12 | Повідомлення # 101
Майор
ну не знаю шо він там пакував але я мав нагоду перевірити на практиці( з позитивним результатом) смазку ремонтну для підшипників( 80 проц ізноса) підшинник гудів як львівські тролейбуси wacko і мав 100 проц мінятись smile smile але після демонтажу виявилось що привезли не такий і новий треба чекати 2 тижні (галпідшипник не поміг) і ми вирішили напакувати хадо спочатку протерши його брудною шматою з піску( ну впав він нам smile smile smile smile ) після установки гул не пропав але на 2 день після пробігу в 130 км клієнт вернувся і на наше здивування все пропало і гул і вібрації !!!! бробіг вже склав 40000 км з моменту "чуда" і поки політ нормальний happy

oleg-suzukiДата: Понеділок, 2010-03-15, 22:06 | Повідомлення # 102
Сержант
да,40000 км на гавкнутом подшипнике-это чудо! надо вокруг этого ХАДО танец с бубнами станцевать.серьезный удар по металлургической промышленности,нафига новый подшипник покупать,в старый-ХАДО-и все ОК!дешево и сердито! БРЕД! кстати BOND,а кем ты на сервисе работаешь?что с таким авторитетом и количеством детских смайликов в сообщении,заявляешь,что тут никто ни в чем не разбирается. я читал твое сообщение ,,про открутившуюся ТЕФЛОНОВУЮ гайку колеса

Додано (2010-03-15, 22:06)
---------------------------------------------
вы бы ребята как то определились. а то один пишет,что видно у мотористов нет работы,потому как моторы на хадо ездят,а у самого на сервисе каждый день цилиндры точат(видно это те,которые без хадо) другой пишет,что разобрал мотор после 2300км,совершенно рабочий. вопрос: ЗАЧЕМ?! ПОСМОТРЕТЬ? НА ВСЯКИЙ СЛУЧАЙ?

scorpion_vpДата: Понеділок, 2010-03-15, 22:25 | Повідомлення # 103
Подполковник
Quote (sashanova)
Особливо потішила фраза про про різці, які не витримують і ламаються 5 балів з 5 за найбільшу дурість, яку я прочитав на форумі за останній місяць

Бачу веселий ти чоловік, в теперішній час це хороша риса характеру. Стільки смайлів... З чого зроблений різець мене, в прИнципі, не має цікавити, я їх в повсякденному житті не використовую, хоча припускаю що робоча частина зроблена з твердо-сплавної напайки. На своєму віку робив капіталку на 3 машинах 4-ри рази, тому з ЦПГ знайомий не з книжок і нету. На різних авто використовував різне масло, від "камазівського" до "кастрол едж", тому думаю що теперішні масла не потребують різних присадок в тому числі і ХАДО оскільки в них(маслах) присадки передбачені заводом.
В свій двигун ти хоть олію заливай, тільки не думай, що вже всі розуми по"їв і все на світі знаєш. То по перше.
По друге, не треба так зверхньо відноситись до інших, це по меншій мірі не коректно по відношенню до них.
По третє, на мене не ображайся, я не зі злості wink

Viper Raсe 150
scorpionvpi@gmail.com

S@B@Дата: Понеділок, 2010-03-15, 22:47 | Повідомлення # 104
Подполковник
Quote (sashanova)
в теорії ти правий

Quote (Bond)
ти як завжди влучно сказав

Quote (oleg-suzuki)
а кем ты на сервисе работаешь?

Quote (scorpion_vp)
Бачу веселий ти чоловік,

Народ давайте не будем переходить на личности и боталии по присадкам перенесем сюда http://lsc.org.ua/forum/16-39-1 все таки тут " Про мастила (Яке, скільки, де взяти" или если круто http://lsc.org.ua/forum/18-636-1 biggrin

240 км/ч существует!

Повідомлення відредагував S@B@ - Понеділок, 2010-03-15, 22:52

sashanovaДата: Вівторок, 2010-03-16, 09:50 | Повідомлення # 105
Генерал-майор
cool
Quote (oleg-suzuki)
другой пишет,что разобрал мотор после 2300км,совершенно рабочий. вопрос: ЗАЧЕМ?! ПОСМОТРЕТЬ? НА ВСЯКИЙ СЛУЧАЙ?

Все просто: - розібрав для подальшого "тюнінгу" ну і подивитися само собою biggrin
scorpion_vp я не хочу сказати шо я спеціаліст по маслу cool мова взагалі то йшла про неможлиівсть розточки циліндра після обробки ХАДО, ше раз заявляю шо це міф! А доцільність чи недоцільність використання різних там присадок, це особиста справа кожного biggrin

Форум » Цікаві питання » Розхідники (бензин, масло і т.д.) » Про мастила (Яке, скільки, де взяти..)
Сторінка 7 з 7«12567
Пошук:

НАШ ЧАТ

Завантаження ...

Copyright IhoR2410 © 2006-2007 Створити сайт безкоштовно